Wat is Power BI?

Wat is Power BI en wat kun je ermee?

In de moderne zakenwereld is het cruciaal om gegevens te analyseren en waardevolle inzichten te verkrijgen. Of je nu een grote onderneming bent of een individuele professional, deze krachtige Business Intelligence-tool ontwikkeld door Microsoft, maakt dit mogelijk. Deze blog richt zich op beginners die hun eerste stappen willen zetten in de wereld van gegevensanalyse en biedt een toegankelijke introductie tot de mogelijkheden van Power BI.

Power BI is een krachtige tool waarmee je gegevens kunt analyseren en inzichten kunt verkrijgen. Het biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere tools. Power Query, Power Pivot en Power View zijn de belangrijkste onderdelen.

Gegevens verzamelen en voorbereiden met Power Query:

Met Power Query kun je gegevens importeren uit verschillende bronnen en ze voorbereiden voor analyse. Het biedt mogelijkheden voor gegevenstransformatie en -modellering, evenals het combineren en verrijken van gegevensbronnen.

Gegevensanalyse en visualisatie met Power Pivot en Power View:

Power Pivot stelt je in staat om gegevensmodellen en relaties te maken. Je kunt maatregelen en berekende kolommen definiëren. Power View biedt de mogelijkheid om interactieve visualisaties te maken die je inzicht vergroten.

Interactieve rapporten en dashboards bouwen:

Je kunt rapporten bouwen met interactieve filters en slicers. Je kunt ook dashboards maken en delen met anderen.

Geavanceerde mogelijkheden en integraties:

Power BI biedt geavanceerde mogelijkheden, zoals de querytaal (M) en DAX-formules voor complexe gegevensanalyse. Je kunt ook gegevensbeveiliging en -beheer implementeren. Bovendien integreert alles naadloos met andere tools en platforms, zoals Excel en SharePoint.

Power BI biedt beginners de mogelijkheid om gegevens te analyseren en waardevolle inzichten te verkrijgen, zelfs zonder uitgebreide programmeerkennis. Door jezelf te trainen kun je je gegevensvaardigheden verbeteren en waardevolle inzichten ontdekken die bijdragen aan het succes van je organisatie.

Om je vaardigheden verder te ontwikkelen, bieden wij Power BI trainingen voor beginners en gevorderden.

Power BI logo

Onze partner Westhaghe Training & Advies organiseert gratis inspiratiesessies. In één uur tijd kun je kosteloos en vrijblijvend kennismaken met een gedeelte van de training.
Meer info of inschrijven? Klik de knop hieronder.