TOGAF®

Programma: TOGAF®

Enterprise Architectuur is een jong vakgebied tussen bedrijfskunde, informatiekunde en informatica, dat als doel heeft ervoor te zorgen dat een organisatie zich in al haar geledingen in de gewenste richting ontwikkelt. Enterprise Architectuur heeft betrekking hebben op:

 • De fundamentele ordening van organisaties en de factoren die de ontwikkeling hiervan bepalen
 • De beschrijving van deze fundamentele ordening met principes en modellen van de huidige gewenste situatie

Door vanuit verschillende gezichtspunten naar een organisatie te kijken proberen Enterprise architecten beter inzicht te verkrijgen in de manier waarop deze functioneert. Hierbij kan men zich concentreren op bijvoorbeeld de processen, de informatievoorziening of de informatietechnologie.

Om te voorkomen dat de mensen die zich bezighouden met de organisatie-inrichting langs elkaar heen werken, maken Enterprise architecten een beschrijving van de gewenste situatie. Deze beschrijving bestaat uit richtinggevende afspraken en tekeningen en beschrijft de gewenste situatie vanuit de verschillende invalshoeken.

Er zijn verschillende Enterprise architectuur raamwerken waarin standaard gezichtspunten zijn vastgelegd. Een bekend voorbeeld hiervan is TOGAF.

Hieronder vindt u het volledig trainingsaanbod van TOGAF®.

 • ArchiMate® 2.1 Foundation level 1
 • ArchiMate® 2.1 Certified
 • TOGAF® Certification Course v9.1
 • TOGAF® Foundation level 1
 • TOGAF® Certified level 2

Bij Trainingsvisie is het mogelijk om een in-company training te verzorgen. Daarnaast is het mogelijk om in samenspraak met een van onze trainers de trainingsinhoud op maat te selecteren.

Meer info? Kom vrijblijvend in contact met één van onze opleidingsadviseurs via 020-6692879 of info@trainingsvisie.nl

Open Rooster Planning: TOGAF®

Deze training bieden we helaas (nog) niet aan in open-rooster vorm. Wel bieden we andere mogelijkheden om deze training toch te volgen. Neem hiervoor contact met ons op voor meer informatie.

Trainingsmethoden

Trainingsvisie biedt verschillende trainingsmogelijkheden aan.

Open Rooster op onze locaties

Trainingsvisie organiseert de training op diverse locaties in Nederland. Data en locaties zijn te vinden in de planning. Tijdens een open rooster training maak je gebruik van één van onze laptops. Wij verzorgen uiteraard de volledige dag met koffie, thee, water en een luncharrangement.

In-company

Een training bij de jou op locatie? Je bepaalt zelf data, de locatie(s) en de mogelijkheid bestaat om een maatwerktraining ontwikkelen.

Virtueel

Alle open rooster trainingen kunnen virtueel worden bijgewoond. Wil je een virtuele training voor je eigen medewerkers organiseren? Dat kan ook! Dan bestaat de mogelijkheid om een training op maat te ontwikkelen met jouw wensen en behoeften.

Doelgroep en voorkennis

Je wilt je verdiepen en certificeren in het gebruik van de TOGAF®-standaard. Je bent bijvoorbeeld consultant, businessarchitect of enterprisearchitect.

Je hebt geen specifieke voorkennis nodig.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Contact Form

Business skill training
 • Training

  TOGAF®
 • Duur

  op aanvraag
 • Investering

  op aanvraag