Lean Six Sigma

Programma: Lean Six Sigma

In de wereld van vandaag is geen ruimte meer voor fouten. Dit geldt dan ook voor de bedrijfsprocessen. Productiviteit moet omhoog, kosten omlaag en dit allemaal met zo min mogelijk verlies van resources. Een bedrijf dat Lean Six Sigma gebruikt verliest geen resources! Geen personeel, geen materialen en al helemaal geen klanten.

Lean Six Sigma legt de focus volledig op de klant. Wat vindt de klant écht belangrijk? Aan de ene kant reduceert u de kosten en verkort u de doorlooptijd, terwijl u aan de andere kant kwaliteit verbetert en klanttevredenheid verhoogt. U investeert zo veel mogelijk in uw eigen mensen. Kennis en kunde zijn echter de drijfveer binnen uw bedrijf!

Lean Six Sigma is wereldwijd bewezen en toegepast. Het levert een aantoonbare en duurzame verbetering op van het bedrijfsresultaat. Na het stroomlijnen van bedrijfsprocessen kunt u de concurrentiepositie makkelijker verbeteren.

Trainingsvisie biedt deze kennis aan. Wij geven een groot scala trainingen, specifiek gericht op organisaties in dienstverlening en de overheid.

Waar komt Lean Six Sigma vandaan?

Lean Six Sigma is een combinatie van Six Sigma en Lean Manufacturing en zijn van herkomst twee concepten van respectievelijk Motorola en Toyota. Er wordt gezegd dat er een verhaal zit achter de bekendheid van Six Sigma:

Larry Bossidy (toenmalig CEO van Allied Signal, nu Honeywell) en Jack Welch (toenmalig CEO van General Electiric) waren op een dag aan het golfen. Jack legde een weddenschap met Larry, dat hij Six Sigma sneller en beter zou kunnen invoeren dan dat Larry dat had gedaan. Wat eerst als een weddenschap begon, liep uit tot een zeer succesvol resultaat.

Het waren dit soort zwaargewichten binnen de bedrijfswereld die openlijk spraken over het succes van Six Sigma, dat de methode bekender en bekender werd. Lean Manufacturing is afgeleid van het Toyota Production System waarin door middel van Just-In-Time productie, zoveel mogelijk waste te reduceren.

Hieronder een greep uit de Lean en Lean Six Sigma trainingen die wij aanbieden.

 • Lean IT Foundation
 • Lean Experience
 • Lean Green Belt
 • Lean Yellow Belt
 • Lean Six Sigma White Belt
 • Lean Six Sigma Black Belt
 • Lean Six Sigma Champion
 • Lean Six Sigma Green Belt
 • Lean Six Sigma Master Black Belt
 • Lean Six Sigma Orange Belt

Bij Trainingsvisie is het mogelijk om een in-company training te verzorgen. Daarnaast is het mogelijk om in samenspraak met een van onze trainers de trainingsinhoud op maat te selecteren.

Meer info? Kom vrijblijvend in contact met één van onze opleidingsadviseurs via 020-6692879 of info@trainingsvisie.nl

Open Rooster Planning: Lean Six Sigma

Deze training bieden we helaas (nog) niet aan in open-rooster vorm. Wel bieden we andere mogelijkheden om deze training toch te volgen. Neem hiervoor contact met ons op voor meer informatie.

Trainingsmethoden

Trainingsvisie biedt verschillende trainingsmogelijkheden aan.

Open Rooster op onze locaties

Trainingsvisie organiseert de training op diverse locaties in Nederland. Data en locaties zijn te vinden in de planning. Tijdens een open rooster training maak je gebruik van één van onze laptops. Wij verzorgen uiteraard de volledige dag met koffie, thee, water en een luncharrangement.

In-company

Een training bij de jou op locatie? Je bepaalt zelf data, de locatie(s) en de mogelijkheid bestaat om een maatwerktraining ontwikkelen.

Virtueel

Alle open rooster trainingen kunnen virtueel worden bijgewoond. Wil je een virtuele training voor je eigen medewerkers organiseren? Dat kan ook! Dan bestaat de mogelijkheid om een training op maat te ontwikkelen met jouw wensen en behoeften.

Doelgroep en voorkennis

Deze opleiding is zeer geschikt voor projectmanagers, afdelingsmanagers, (business) consultants en proceseigenaren.

Business skill training
 • Training

  Lean Six Sigma
 • Duur

  op aanvraag
 • Investering

  op aanvraag
 • Virtueel of op locatie
 • Maatwerk mogelijk