Krachtige analyses maken met Power Pivot

Power Pivot

Power Pivot is een tool voor gegevensanalyses waarmee gebruikers gegevens uit verschillende bronnen kunnen combineren, en hierop berekeningen kunnen uitvoeren. Het is een belangrijk onderdeel van Microsoft Excel, het meest gebruikte spreadsheetprogramma ter wereld. De power pivot-functie werd voor het eerst geïntroduceerd in Excel 2007 en is in de loop der jaren verbeterd.

Waarom Power Pivot?

Power Pivot is een invoegtoepassing voor Microsoft Office Excel 2010 en 2013 waarmee gebruikers met grote hoeveelheden gegevens uit verschillende bronnen kunnen werken. De tool voor gegevensverwerking en -analyses is ontworpen om met gegevens uit meerdere bronnen te werken. Power Pivot voor Excel 2013 kan nu worden gebruikt voor gegevensanalyse en -modellering, evenals voor voorspellende analyses. Power Pivot heeft ook een slim compressie-algoritme dat de bestandsgrootte verkleint zonder afbreuk te doen aan de nauwkeurigheid van berekeningen. Gebruikers kunnen één gegevensbron maken door de gegevens uit meerdere bronnen te combineren en vervolgens verschillende berekeningen uitvoeren op deze gecombineerde dataset. De tool heeft ook een slim compressie-algoritme dat helpt bij het verkleinen van het bestand, waardoor het voor gebruikers gemakkelijker wordt om het bestand op te slaan of over te dragen.

Managen met Power Pivot

Power Pivot wordt veel gebruikt door IT-professionals die regelmatig grote hoeveelheden data moeten verwerken en analyseren. Power Pivot als managementtool helpt leiders een 360-gradenbeeld te krijgen van hun team en de organisatie. Het helpt hen betere beslissingen te nemen en zo de efficiëntie te verbeteren. Het Power Pivot-dashboard geeft inzicht in de prestaties van de organisatie en helpt managers om te zien of er problemen zijn met hun werknemers of een andere afdeling. Aarzel nooit meer om de beste beslissingen te nemen, want de maximale hoeveelheid informatie die moet worden verwerkt, is in Excel beperkt. Met Power Pivot kun je zonder beperkingen vooruit gaan. Goede data wordt op de juiste manier gebruikt en kan vanaf elke locatie gebruikt worden. Werk met een intelligente manier voor jouw bedrijf en maak data inzichtelijk met aantrekkelijke dashboards.

Training Power Pivot

Wil je Power Pivot gaan gebruiken, maar heb je niet voldoende ervaring, of ben je juist op zoek naar verdiepende kennis? Het kan een uitdaging zijn om het programma juist te gebruiken. Bij Trainingsvisie kunnen we hierbij helpen, met onze verschillende niveaus Power Pivot trainingen. Na de training heb je alle fijne kneepjes van het programma onder de knie.

Meer weten? Neem contact met ons op.

Onze partner Westhaghe Training & Advies organiseert gratis inspiratiesessies. In één uur tijd kun je kosteloos en vrijblijvend kennismaken met een gedeelte van de training.
Meer info of inschrijven? Klik de knop hieronder.