Power BI: wat is het en hoe pas je het toe?

Microsoft Power BI is hét programma voor het ordenen en visualiseren van je data. Het is echter handig om te weten hoe het programma in elkaar steekt voor je ermee aan de slag gaat. In deze blog leggen we uit wat Power BI is en waarvoor je het kunt gebruiken. 

Wat is Microsoft Power BI?

Power BI is een tool van Microsoft waarin je data kan visualiseren. Deze data kan uit Excel bestanden komen, maar ook verzamelingen uit uw cloud zijn gemakkelijk te importeren. Met Power BI is het zeer gemakkelijk om overzichten te maken. Dit kan in de vorm van bijvoorbeeld grafieken, diagrammen of een dashboard. Zo ziet u in wat relevant is en ontwikkelingen kunnen nauw gevolgd worden. Daarnaast is Power BI zeer geschikt om geïmporteerde data te delen. Het programma heeft een desktop-, online SaaS (Software as a Service) en een mobiele app functie. Op deze manier heeft u altijd toegang tot data en kan deze data altijd en overal gedeeld worden.

Starten met Power BI 

Beginnen met Power BI kan op het eerste oog ingewikkeld lijken. Het kost enige tijd voor uw personeel om vertrouwd te raken met het programma. Trainingsvisie kan ondersteunen in het zoeken naar een passende training, afgestemd op de verschillende niveaus en behoeftes van uw personeel. Daarnaast biedt Microsoft zelf veel online hulpmiddelen en uitleg. Deze ondersteuning kunt u natuurlijk ook altijd gebruiken wanneer u extra hulp nodig heeft.

Presentatie en communicatie uit Power BI


Wanneer u bekend bent met het programma is het tijd om de input uit het programma toe te passen binnen uw organisatie. Met behulp van dashboards en visuele output wordt het steeds gemakkelijker om data te communiceren en te gebruiken. Het helpt met het automatiseren van uw bedrijf zodra uw personeel zich vertrouwelijk voelt met Power BI.

Power BI training door Trainingsvisie


Bij Trainingsvisie kunt u terecht voor een training Power BI op niveau Basis en Gevorderd. Een greep uit de training: connecties maken met data, transformeren van data, relaties tussen verschillende databronnen maken, ontdekken van patronen, interactieve rapportages en veel meer.

Kortom, Power BI is de ideale tool om data te visualiseren en overzichtelijk te maken. Het implementeren van het programma in uw organisatie heeft enige tijd nodig, maar de voordelen zullen zich uitbetalen in meer efficiëntie en betere communicatie. Hulp nodig? Trainingsvisie kan helpen bij al uw organisatiedoelen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Onze partner Westhaghe Training & Advies organiseert gratis inspiratiesessies. In één uur tijd kun je kosteloos en vrijblijvend kennismaken met een gedeelte van de training.
Meer info of inschrijven? Klik de knop hieronder.