ITIL cursus

Information Technology Infrastructure Library, meestal afgekort tot ITIL, is ontwikkeld als een referentiekader voor het inrichten van de beheerprocessen binnen een ICT-organisatie. ITIL is geen methode of model, maar eerder een reeks van good practices (goeie oplossingen uit de praktijk) en concepten. Daarnaast wordt een duidelijk klantgerichte benadering gehanteerd, vanuit een service en end-to-end perspectief. Hieronder vindt u een afbeelding van de structuur van de ITIL modules

Information Technology Infrastructure Library, meestal afgekort tot ITIL, is ontwikkeld als een referentiekader voor het inrichten van de beheerprocessen binnen een ICT-organisatie. ITIL is geen methode of model, maar eerder een reeks van good practices (goede oplossingen uit de praktijk) en concepten. Daarnaast wordt een duidelijk klantgerichte benadering gehanteerd, vanuit een service en end-to-end perspectief. Hieronder vindt u een afbeelding van de structuur van de ITIL modules

Deze trainingen zijn individueel te volgen via het open rooster op verschillende locaties door heel Nederland. Vanaf 3 personen is het echter al financieel interessant om dit soort trainingen in-company op eigen locatie te volgen.

ITIL Foundation

Na het behalen van de ITIL Foundation training en examen heeft de student basis en begrip van ITIL. Ook kan de student beginnen aan de ITIL Intermediate module.

Titel
ITIL Foundation V3 training
ITIL Foundation fast track

ITIL Intermediate Level - Service Lifecycle

Als u zoekt naar een management of teamleider rol in uw organisatie waar ITIL management gebruikt wordt en werkt met teams of met verschillende vakgebieden, dan zijn de Service Lifecycle modules voor u van belang.

Titel
ITIL V3 Life Cycle Module: Service Transition
ITIL V3 Life Cycle Module: Service Strategy
ITIL V3 Life Cycle Module: Service Operation
ITIL V3 Life Cycle Module: Continual Service Improvement
ITIL V3 Capability Stream: Service Offerings & Agreements
ITIL V3 Life Cycle Module: Managing across the Life Cycle

ITIL Intermediate Level - Service Capability

Als u gespecialiseerde, proces niveau kennis wil opdoen, in een of meer van deze ITIL processen, dan zijn de Service Capability modules voor u geschikt.

Titel
ITIL V3 Capability Stream: Service Offerings & Agreements
ITIL V3 Capability Stream: Operational Support & Analysis
ITIL V3 Capability Stream: Release, Control & Validation
ITIL V3 Capability Stream: Planning, Protection and Optimization

ITIL Expert Level

Het ITIL Expert level kwalificaties is gericht op individuen die geïnteresseerd zijn in het demonstreren van diepgaande kennis van ITIL werkwijze. Het behalen van dit niveau ITIL kwalificatie zal de kandidaat zich persoonlijk en professioneel ontwikkelen in het IT service veld.

Behalen van het ITIL Expert Level

In dit ITIL kwalificaties schema biedt een modulaire benadering in het ITIL raamwerk. Uit dit schema zijn kandidaten zelf vrij om te kiezen uit de verschillende modules die focus leggen op verschillende gebieden binnen ITIL Service Lifecycle variërend op diepte en specialisme. Hoewel er veel keuze is uit modules zijn er wel verschillende vereisten om het ITIL Expert level te behalen, deze zijn:

  • Kandidaten moeten het ITIL Foundation certificaat hebben.
  • Er moeten in totaal 17 punten behaald worden uit de ITIL Intermediate modules voordat de Managing Across the Lifecycle module gestart kan worden.
  • De Managing Across the Lifecycle module moet genomen en behaald worden om de in totaal de 22 punten minimum te halen die nodig zijn voor het ITIL Expert Niveau.
  • Kandidaten moeten een gebalanceerde kennis hebben van de volledige ITI service lifecycle.

Na het behalen van de nodige punten en vereiste modules krijgt u het ITIL Expert certificaat.

Vraag direct een offerte aan!